ランスでは駅に近いマルス通り界隈にいくつかレストランがあって、予想外だがそれぞれ魚に軸足を置いているようだ。一通り各店を品定めして気に入ったところに入ればよいだろう。我々は赤ミシュランに掲載されているというAu Petit Comptoirが混んでいたので隣の店La Table des Hallesに入った。僕はしっかりガーリックが効いたエビのソテー、連れ合いはトマトの三部作でこれはガスパッチョ、テリーヌ、シャーベットを並べた逸品で目を輝かせる女性も多いと思う。もちろん地元のシャンパンも注文した。僕らは軽いアラカルトにしたが、ランチコースなら15ユーロだ。まだ新しそうな若い店でお隣より格下だと思うが、楽しい食事ができた。
Near Reims station in Rue de Mars are a few restaurants and rather unexpectedly they seem to focus on fish menu. You can examine each of them carefully and pick one that attracts you. We went to a bistro next to Rouge Michelin listed Au Petit Comptoir as it looked very busy. We took light dishes: garlic-sauté shrimps for myself, and tomato trilogy for my partner. The latter was an impressive plate of gazpacho, terrine and sorbet that would enchant gourmandizes. If preferred, a course menu for lunch was 15 Euros. And don’t forget to order one of local champagnes. This restaurant looked relatively new by young staff and probably less classy than the neighbor next door, but we had an enjoyable meal.
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