6/21/2013

サーモン・マリネを作る - Eurasian Delicatessen Dishes

昔、六本木のユーラシア・デリカテッセンがあった頃、良く買っていたお総菜と言えば、オイル・サーディンとサーモン・マリネで、何しろ美味しかったのであの味と食感はしっかりと基準のように自分の舌が憶えている。特別な工夫をしなくても、生鮭をスライスして、ワインビネガーとEVOでマリネ液を作り、薬味はローリエ・パセリ・ディルくらい、塩と砂糖を調整すると、雰囲気的にはちょっと似た感じになって気分はHAPPYだ。いつか、あのレア・チーズケーキにも挑戦してみたいと思っている。


Many years ago when Eurasian Delicatessen was in Roppongi, I used to buy oil sardine and marinated salmon, and the memory of its delicacy is still on my tongue. I make marinated salmon with a straightforward recipe myself, mixing wine vinegar and olive oil, adding laurel, parsley, dill, adjusting salt and sugar, and I am happy because it is good enough to recall Eurasian Deli. The real challenge is their rare cheesecake and I will try it someday.

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