8/25/2011

楠田ワインの自家製オリーヴ・オイル - Kusuda's Home-made Olive Oil

写真はハーフボトルのデザートワインみたいだが、実は楠田さんの庭で育ったオリーヴから絞った自家製オイルだ。
毎年ブドウの収穫時期になると日本から仲間が大挙して収穫の手伝いにマーティンボロを訪れるのだが、この非売品ボトルはそんな訪問者へのお土産になる。
もらった人たちは使うのが勿体なくて飾っておきたいという気持ちになるが、油は経時変化で酸化したら元も子もなくなるから、僕はご覧の通りどしどし使わせてもらう。香りがさわやかなオイルという印象だ。


Looks like a half-bottle of desert wine, but it is olive oil made by Kusuda Wines. Some hundred olive trees grow in Hiro Kusuda’s garden.
Around the harvest time of grapes every year, many voluntary friends fly from Japan to Martinborough, New Zealand to assist him, and the bottles are a good souvenir to them as they are not available in the market.
Well, they tend to hesitate opening this precious souvenir, but the oil will be oxidized as time passes, so I positively consume it. Its flavor is very refreshing.

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