6/30/2009
Bio Marché - 有機市場
イギリスの食事情が良くなったと書いたが、フランスに移ってみると環境そのものが流石に違うのを歴然と感じる。どこに行ってもパンをはじめとしてうまいものが豊富だ。日曜にはセーブル・バビロン駅近くでビオ(有機)食材が並ぶ市場が立つのであれこれ仕入れたが、牛乳が生々しく違う、ヨーグルトも独特の味、イタリア食材屋の生ハムのうまいこと、サクランボも安くて新鮮と楽しい買い物だった。友人に連れられてマレ地区のユダヤ人街にあるL’As du Fallafelでファラフェルの立ち食いにも行ったが、これが癖になりそうなうまさだった。今回の旅行からはすでに帰国したところだが、一週遅れで行ったお店の報告を書こうと思う。
I wrote about the progress of food in England, but as we moved to France one would immediately notice the obvious difference in the alimentation environment. Starting with the bread, there is abundant delicious stuff everywhere. On Sunday near Sevre-Babylone, we visited a bio market to get a few things: Milk was fascinatingly fresh, Yogurt tasted unique, Prochute in an Italian store was just excellent, and cherries were cheap and fresh. A friend of mine took us for a quick lunch to L’As du Fallafel in Malais, which was good and almost addictive. We already got back to Japan yesterday, but I will try reporting some restaurants reviewing a week back.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment