日曜に友人を伴ってチポリーノで夕食をした。この店は外からの構えは目立たないし、黒い内装の飾りっ気のなさは殺風景と言って良い。それでも僕にとってここは鎌倉で落ち着いて食事をしたい時には使える店で、もうひとつお気に入りのイタリアン、アンミラーレとは一の鳥居を挟んでお互いすぐ近くにある。
夜は5000円台からのコース3種類があり、僕は手長エビの前菜、カニのパスタ、鯛のローストという構成にした。どの料理も美味しくて楽しめると思うが、プレゼンテーションはシンプルに直球勝負という感じか。特にこだわりを見せるのが自家製パスタで、いつも選択に悩む。デザートでは加速と行かず、ギヤは若干下がる。今回は機械の故障とかで、エスプレッソを出してもらえなかった。
I took my friends to Cipollino for dinner on Sunday. This restaurant is least identifiable from outside, and the interior is not much decorative with almost inorganic black walls, but it guarantees me a quiet and comfortable dining in Kamakura. Another Italian favorite of mine, Ammirare is very close across the First Shrinegate of Wakamiya Ohji.
For the dinner, you can choose the menu from 3 different courses starting slightly above 5000 yen. I ordered scampi for the starter, then crab pasta and roasted red snapper. I think the dishes are all delicious and enjoyable, but their presentation remains simple and straight. They seemed specialized in pastas in particular, and it is always difficult to choose among variety of options. Their deserts are still good but may be one notch down. I could not get an espresso because the machine was out of order that evening.
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