4/28/2009

BLA on the Beach – なぎさ通り


このところ地元素材と料理のことを書いているが、そんなわけで最近は外食することが少なくて、うまいお店という話題も盛り上がらない。但し逗子でお気に入りが見つかってないわけではない。JR逗子駅を出てすぐ右の通りを行こう。ここはなぎさ通りと言って、左手にすぐスタバが見える。
ちょっと進むと右に「ENISHI」、シンプルで暗めの内装が落ち着きを醸すバーという感じ。昼は和風のランチが食べられる。さらに先に進んで右手に見落としそうなくらい小さなイタリアンがある。古風なそば屋の向かいだ。店の名は訳して「渚のブラ(?)」、但しBraではないから刺激的なコスチュームは想像しないことだ。地元の魚や野菜、手作りパスタ、アクアパッツァとその残り出汁で作るリゾットなど、少ないバリエーションでローカルの良さをしっかり楽しめる敷居の低いトラットリアだと思う。エスプレッソはできるかと尋ねたら、バリスタがいないので・・・との返事。これからさらに充実して欲しい店だ。
さらに先へ行くと、店の白壁に「喰う喰う」という文字が目に入る。中は小さな中華の店で夜にはバー的な使われ方も意識した造りだ。ここも地元素材を活かしつつ信頼できる味を提供しているので、僕は贔屓にし始めた。


As it implied in my last few blog uploads about the subject of local material and cooking, I do not go out to dine often recently, but to name places to eat, I do have some nice spots in Zushi. Let’s start from JR Zushi station and take right. It is called Nagisa (Beach) Street and you see Starbucks on your left as you proceed. Very soon on your right is ENISHI, a bar with relaxingly dark interior. They offer Japanese style lunch, too.
Going further, a tiny Italian place is too easy to be overlooked on your left or in front of a traditional soba restaurant. Bla on the Beach is the name: no idea what but surely it is not a bra. Here they offer dishes of local fish and vegetables, homemade pastas, risotto from your aqua pazza soup after finishing the meat, all to confirm that this is a great trattoria for locals, far from being flashy but with friendly atmosphere. I asked for an espresso but the answer was no ballista staff there. I really hope they grow steadily further.
Moving on, you will see “Ku-Ku” letters on a white wall, and it is a Chinese restaurant. Inside is comparably small, and this may serve more as a dining bar in the evenings. I had lunch a few times here and found very reliable.

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